london-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londenlondenlonden-london-eyelonden

Speelgoedwinkel Hamleys

Hamleys in Regents Street is de beroemdste speelgoedwinkel in Londen. Dit speelgoedparadijs beslaat zeven verdiepingen waar alles op speelgoedgebied te vinden is. Alles mag aangeraakt worden, overal mag mee worden gespeeld. Het personeel loopt rond verkleed als prinses of ridder en geven demonstraties van de laatste snufjes.

Londen_hamleys.jpg
Veel speelgoed

Hamleys in Regent street is de beste en grootste speelgoedwinkel ter wereld. Iedereen van nul tot honderd vindt hier iets dat tot de verbeelding spreekt van knuffels tot poppen van Lego tot treintjes maar ook goochelspullen, verkleedkleren, vliegers, biljarttafels, voetballen en ga zo maar door.

Voor iedereen
Op de begane grond krioelt het van de mensen maar hoe hoger je komt des te rustiger het wordt. Wees gerust, je zult nooit helemaal alleen zijn in Hamleys aangezien er jaarlijks zo'n vijf miljoen bezoekers komen. Kleine (en grote) meisjes hebben de dag van hun leven op de poppen- en poppenhuisafdeling. Knikkerbanen, bouwpakketten en Star Wars Lego spreken meer tot de verbeelding van (groot)vaders en zonen.

John Hamley
John Hamley opende in 1760 Noah's Ark, een speelgoedwinkel die al gauw succes had. Toen de winkel te klein werd verhuisde Hamley van High Holborn naar Regents Street, een veel chiquere lokatie. Uitvinders van spelletjes en speelgoed gingen met hun prototypes naar Hamleys om te zien of het publiek erin geinteresseerd was en of het een commercieel †succes zou worden.

Pingpong
In de Victoriaanse tijd speelde de hogere middenklasse een balspelletje dat een beetje op tennis leek maar dan voor in de huiskamer. Zo'n 100 jaar geleden stapte een man Hamleys binnen met dit door hem uitgevonden spel; Cossima. Hamleys zag er wel wat in maar vond de naam nietszeggend en veranderde deze in pingpong.

Adres
Hamleys
188-196 Regents Street
Londen W1

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.00-21.00 uur
Zaterdag 09.30-21.00 uur
Zondag 12.00-18.00 uur

Foto Commons Wikimedia

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen