londentower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londentower-bridge-londenlondon-by-night-londenlondenlondenlonden-london-eye

Afternoon tea in Londen is thee drinken op zijn Engels

Afternoon tea in Londen is een belevenis. Veel chique hotels zijn vermaard om hun afternoon tea: Waldorf Hilton, Grosvenor House, Clardges, Savoy. Thee drinken in warenhuizen is iets minder chic maar zeker zo populair: Harrods en Fortnum and Mason zijn altijd druk bezocht. Ook na een bezoek aan het British museum kun je thee drinken in het museumrestaurant. Eerst in een dubbeldekker Londen bekijken en dan thee drinken in Harrods (en een beetje shoppen).

Afternoon tea, ook wel high tea genoemd, is misschien anders dan je zou denken. Het is in feite een maaltijd met cakes, crumpets, maar ook cucumber sandwiches en ander hartig beleg. De boterhammetjes zijn flinterdun en de korstjes zijn er vanaf gesneden: in één hapje zijn ze op. Ook heel lekker is cream tea: scones met jam en slagroom.

Londen_afternoon_tea_1.jpg

Afternoon Tea in Londen

Afternoon tea wordt geserveerd tussen 4 en 5 uur 's middags. Afternoon tea moet niet verward worden met high tea want dit is de avondmaaltijd bij de lagere klasse (Engeland is nog steeds een klassenmaatschappij). Traditionale gerechten voor een afternoon tea zijn: cucumber en zalm sandwichjes, sconed an clotted cream, Vicoria sponge cake, Battenberg cake, Dundee cake en plaatselijke delicatessen.

Afternoon tea is populair. Je kunt dus niet zomaar ergens naar binnen stappen en een tafeltje uitzoeken maar je moet achteraan de rij aansluiten. Dit kun je vermijden door een plaats van te voren online te reserveren.

Thee drinken op zijn Engels
Afternoon tea verschilt niet zoveel van elkaar: flinterdunne sandwiches, ambachtelijke cakes en gebak en scones met clotted cream. In het Waldorf Hotel krijg je ook champagne en in Grosvenor House rozijnen scones met aardbeien jam, slagroomsoesjes en Franse gebakjes. De Great Court Restaurant van het British Museum serveert biologische thee en mousserende Prosecco.

Reseveer afternoon tea in het Waldorf Hilton Hotel

Reserveer afternoon tea in het British museum

Reserveer afternoon tea in het Grosvenor House Hotel


Afternoon tea in Harrods en sightseeing
Verken Londen tijdens een rondrit door de stad inclusief een bezoek aan St Paul's Cathedral. Dan ga je naar de aflossing van de wacht bij Buckingham Palace gevolgd door een bezoek aan de Tower van Londen. Vervolgens een rondvaart over de Theems met een prachtig uitzicht op Houses of Parliament, London Eye, Shakespeare's Globe Theatre, St. Paul's Cathedral en de Tower of London. Tenslotte afternoon cream tea met mousserende wijn bij Harrods, het mooiste, grootste en duurste warenhuis in Londen.

Reserveer sightseeing tour en afternoon tea bij Harrods

Afternoon tea in een rode dubbeldekker bus
Bekijk Londen vanaf een vintage dubbeldekker met open dak. De tocht voert langs veel hoogtepunten: Westminster Abbey, House of Parliament, London Eye, St Paul's Cathedraal en de Tower of Londen. Tijdens een boottochtje over de Theems zie je de stad van een ander perspectief. Tenslotte afternoon cream tea in Harrods warenhuis.

Reserveer tour in dubbeldekker en afternoon tea bij Harrods

Londen_afternoon_tea_2.jpg   Londen_afternoon_tea_3.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.