londenlondenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londenlondenlondon-by-night-londentower-bridge-londenlondon-eye-londen

Tea in the Ritz

Wat is er nou Engelser dan 'afternoon tea'? Dat is simpel: afternoon tea in the Ritz. In het Ritz Hotel in Londen kun je een vleugje van het leven van de 'upper ten' opsnuiven. Thee drinken gebeurt in de Palm Court een salon met monumentale kroonluchters en marmeren zuilen. De overheersende kleuren zijn goud en roze. De tafels zijn gedekt met het allerfijnste porselein van Royal Worcester en zilveren bestek. Op de achtergrond klinkt live pianomuziek.

Londen_tea_inthe_ritz_2.jpg

Thee in the Ritz

Het Ritz Hotel in Londen is het trefpunt van de beau monde. De theesalon met uitzicht op Green Park is de uitgelezen plek om een chic kopje thee te drinken. Koning Edward kwam hier met mevrouw Simpson voordat hij afstand van de troon deed zodat hij haar ten huwelijk kon vragen. Alfred Hitchcock deelde een tafel met Ingrid Bergman en ook Placido Domingo en Luciano Pavarotti besmeerden hier hun scones met aardbeien jam en 'clotted cream'.

Thee kun je eten
Thee is bruin vocht. Afternoon tea is een maaltijd. Een maaltijd die bestaat uit hartige en zoete gerechten. De maaltijd begint met sandwiches met ham en mosterd, Cheddar kaas met ui, komkommer met dille, kippenborst met mierikswortel, zalm en citroen en dan zijn er ook nog sandwiches met eiersalade. Dan komen de half zoete scones die je besmeert met aardbeienjam en rijkelijk bedekt met clotted cream, dat is een dikke nog enigszins vloeibare room uit Devonshire. Daar houden de boeren koeien die uitstekende melk en room produceren. Dan is het tijd voor zoete verleidingen; lemon merengue pie, fruit cake en nog veel meer gebak.

De thee
Kies uit achttien soorten thee, uiteraard geen theezakjes! Ritz Royal English, een mengsel van Assam en Ceylon dat je drinkt met een scheutje melk. Eerst de melk in het kopje gieten en daarna de thee. Te hete thee zou het tere porseleinen kopje laten barsten. Mocht je helemaal geen theeliefhebber zijn, koffie kan ook, maar is eigenlijk 'not done'.

Londen_tea_in_the_ritz_1.jpg

Dress code
Jasje-dasje voor de heren, Noch voor dames, noch voor heren sportieve kleding of vrijetijdskleding. En ook al is je spijkerbroek een topmerk en heb je er veel geld voor betaald, draag je dit dan word je de toegang vriendelijk maar beslist geweigerd.

Wanneer is het theetijd?
Normaal gesproken, bij Engelsen thuis, is het theetijd om vier uur. De Ritz hanteert royalere tijden: om 11.30 uur, 13.30 uur, 15.30 uur, 17.30 uur en 19.30 uur. Je hebt dus twee uur de tijd om van je afternoon tea te genieten. Theedrinken in de Ritz is populair, boek daarom een tafel. Zonder reservering voeg je je bij de lange rij wachtenden en misschien is er dan tijdens een van de zittingen een tafeltje vrij.

Bereikbaarheid
De Ritz ligt vlakbij het Green Park. Neem de Piccadilly, Victoria of Jubilee line naar tube station Green Park op 2 minuten wandelafstand van de Ritz. Je kunt ook de Bakerloo of Piccadilly line nemen naar Piccadilly Circus, in 10 minuten loop je via Piccadilly naar de Ritz. Wanneer je over Piccadilly loopt, breng dan een bezoekje aan Fortnum & Mason een warenhuis met voornamelijk levensmiddelen waar je ook afternoon thee kunt betstellen. Neem ook een kijkje in de Burlington Arcade een chique winkelcentrum.

Adres
Ritz Hotel†
150, Piccadilly
Londen W1†

Foto's Ritz Hotel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.