londenlondenlondenlondon-by-night-londenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlonden-london-eye

Prêt à Manger, eetcafé en coffee-to-go

Wanneer je door Londen loopt, lijkt het wel of iedereen een take-away koffie in zijn hand heeft, gekocht bij Prêt à Manger. Dat is niet zo gek want er zijn er in Londen zo'n kleine 500(!). Prêt à Manger is een to-go restaurant, dat wil zeggen wanneer je zittend aan een tafeltje je koffie drinkt, je ongeveer 2% meer betaalt dan voor een coffee-to-go.

Londen heeft het allemaal: de food-afdelingen in Harrods en Selfridges, Chinatown met een grote verscheidenheid aan eettentjes, supermarkten met een keur aan to-go produkten en Londen heeft Prêt à Manger waar iedere Londenaar weleens geweest is. Als toerist kun je niet achterblijven.

Londen_Pret_a_Manger_1.jpg

Eetcafé
Prêt à Manger is een keten van eetcafé's waar London vol van staat. Deze keten werkt uitsluitend met puur biologische producten. Je komt hier op de eerste plaats voor de koffie maar er zijn ook wraps, stokbroodjes, warme broodjes, salades, veel sapjes, brownies, cakejes en fruit. Een groot pluspunt is dat de broodjes ’s ochtends vers gemaakt worden en niet zompig zijn geworden. Alles wat aan het eind van de dag over is, wordt naar een instelling als het Leger des Heils gebracht. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en dit materiaal wordt na gebruik opnieuw gerecycled. Hoe groen wil je het hebben..?

Moeilijk kiezen, alles is lekker
Echte aanraders zijn een avocado wrap met geroosterde pijnboompitten of Griekse falafel wrap met tzatziki en hummus. Heel lekker en voedzaam is Marokaanse linzensoep, een klein scheutje balsamico azijn geeft dit soepje een arabische smaak. Smullen begint met een kijkje op de website. Hier vind je ook adressen. Eigenlijk heb je die niet nodig want wanneer je door Londen struint, kom je altijd meerdere Prêt à Manger eetcafé's tegen.  

Prêt à Manger

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.