london-eye-londentower-bridge-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondenlondon-by-night-londenlondenlonden-london-eye

Kat Larry van 10 Downing Street

Kat Larry woont in Downing Street 10 in Londen. Dat is niet zo maar een adres; dat is de ambtswoning van de Britse premier. Larry's beroep is muizen- en rattenvanger. Ondanks het feit dat hij zijn taak niet serieus neemt, hij slaapt liever dan op jacht te gaan, is hij een geliefde bewoner van het pand.†

Londen_kat_Larry.jpg† † † † † † † † † †Kat Larry poseert

Kat larry

Kat Larry heeft een groot werkterrein. Downing Street 10 bestaat uit drie samengevoegde huizen en heeft zo'n honderd kamers; genoeg jachtgebied voor een kat. Larry is een gestreepte kat en woont sinds 2011 op 'Number 10', zoals de Britten de ambtswoning van de premier aanduiden. De eerste vijf jaar van zijn leven woonde Larry in het Battersea Dogs and Cats Home. Nog maar nauwelijk in zijn nieuwe huis of Larry vangt op 22 april 2011 zijn eerste muis. Een paar maanden later, op 9 september, had Larry er nog een te pakken. Doden was er niet bij en de muis ontsnapte onder een struik in de tuin. Larry's positie verzwakte toen bekend werd dat wanneer hij niet lag te slapen (het grootste deel van de dag) hij op de romantische toer ging met poes Masie.

Ontslagen
Toen kat Larry weigerde uit zijn stoel op te staan en op muizenjacht te gaan en een dag erna bleef liggen slapen op de stoel van de toenmalige premier, David Cameron, terwijl er een muis door de kamer liep, had de premier er genoeg van. Hij stelde kat Freya aan als hoofd muizen- en rattenvanger. Freya is de kat van George Osborne, Chancellor of the Exchequer, die op number 11 Downing Street woonde.

Kat Freya
Kat Freya werd officieel aangesteld als muizenvanger voor de panden 10, 11 en 12 Downing Street. Al gauw bleek dat Freya een beter jachtinstinct had dan Larry waarschijnlijk omdat hij lange tijd straatkat was en dus geleerd had te overleven. Om Larry niet te kwetsen schreef een Daily Mail journalist dat Larry en Freya de baan samen deelden.

Londen_Downing_street_10.jpg† † † † † † † † † 10 Downing Street, werkterrein van kat Larry

Kat Larry in ere hersteld
Freya en Larry zijn twee van de vele katten in dienst van de Britse regering als muizenvanger. Freya zorgde nog wel eens voor problemen. Hij vocht geregeld met Larry en op een dag was hij bijna 2 km van huis weggelopen en werd gered door een vriendelijke dame. In augustus 2014 werd hij aangereden door een auto in Whitehall, een drukke straat vlakbij Number 10. De dierenarts moest er aan te pas komen maar gelukkig herstelde Freya snel. Na dit voorval werd Freya ontslagen en ging in het graafschap Kent wonen waar hij vrij kan ronddwalen zonder onder auto's te komen. Sindsien is Larry weer de muizenvanger van Downing Street.

Twitter account
Kat Larry heeft een Twitter account: number10cat. Zijn verjaardag is 15 februari. De laatste tijd post hij niet meer. (misschien niet gecharmeerd van X?)

foto's Wikipedia

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen