london-by-night-londentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londenlondenlondenlonden-london-eyelonden

Het huis van Hannover, Koningin Victoria en Elizabeth II

Met de komst van het Duitse Huis Hannover begon in 1714 een periode van groei. George I sprak geen woord Engels, George II stimuleerde de handel, stichtte de universiteit Göttingen en liet in 1753 het British Museum bouwen. De derde George voelde zich echt een Engelsman, maar verloor de Amerikaanse kolonieën. De vierde regeerde vanaf 1811 en stond bekend om de vele schandalen. In deze periode breidden de achterstandswijken van Londen zich steeds verder uit. 

Het Gemenebest
Op 20 juni 1837 begon de Victoriaanse tijd. Groot-Brittannië was op het toppunt van zijn macht, in het Empire ging de zon nooit onder. Handel en commercie vertoonden groeicijfers waarvan we tegenwoordig niet meer durven dromen. De omzet van de haven van Londen steeg van 33 tot 353 miljoen pond per jaar. Tegelijkertijd veranderde de Londense wijk East End in een achterbuurt. Destijds werd gezegd dat de driehonderduizend paarden in Londen een beter leven hadden dan de bewoners van Mile End en Islington, beide in the East End.  

Londen_Queen_Victoria_-_Winterhalter_1859.jpg

De Eerste Wereldoorlog
De Great War, zoals de Eerste Wereldoorlog in Groot-Brittannië werd genoemd, luidde verandering in. In 1924 kwam de eerste Labour-regering aan de macht. Het Empire kwam in opstand, viel uit elkaar en veranderde in een Commonwealth, het Gemenebest. Het Verenigd Koninkrijk koos in 1979 voor het eerst een vrouw tot minister-president, Margaret Thatcher.

Een nieuwe generatie Royals
De monarchie verloor haar glans door de schandalen van de kinderen en hun partners. Koningin Elizabeth II, vierde in 2012 haar diamenten jubileum. Prins William trouwde met Catherine Middleton. Prins George werd in 2013 geboren en zijn zusje, Charlotte Elizabeth Diana in 2015.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.