londenlonden-london-eyelondon-eye-londenlondenlondenlondon-by-night-londentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londen

Harry Potter: Warner Brothers Studio Tour

Je ben een Harry Potter-fan en je bent in Londen. Dan moet je een dagje doorbrengen op de Harry Potter filmset! Neem rechtstreeks een kijkje in de magische wereld die JK Rowling creëerde. Maak een wandelingetje over perron 9¾ op het King's Cross station, loop via de tovenaarskroeg de Lekke Ketel naar de Wegisweg, de tovenaarswinkelstraat en er is nog veel meer. De Harry Potter Studio Tour is een dagtocht vanuit Londen naar de Warner Brothers Studio waar je een kijkje neemt achter de schermen en wordt geteleporteerd naar de toverwereld van Harry Potter.

Harry Potter Warner Brothers Studio Tour 
De Harry Potter tour is populair. Koop daarom je tickets inclusief vervoer voor de Harry Potter studio tour online zodat je er zeker van bent dat je op de door jou uitgekozen dag alles over de verfilming van de Harry Potter boeken te weten komt. Tickets kunnen uitsluitend online geboekt worden.

TIP: boek je ticket(s) voor Harry Potter Warner Brothers Studio Tour van te voren online!

Klik hier en boek de Harry Potter Warner Brothers Studio Tour en Transfer

Londen_warner-bros-studio-tour


De tour duurt 7 uur. Inbegrepen zijn vervoer van en naar de Warner Brothers Studio en het entreeticket. Bij het online boeken vul je je gewenste datum en tijdslot in. Het opstappunt in Londen is 4 Fountain Square, 121-151 Buckingham Palace Road. Twee uur later ben je dan bij de studio's. Eten en drinken is niet inbegrepen. Per tijdslot worden 100 personen toegelaten. Eenmaal binnen kun je onbeperkt rondlopen.

De making of Harry Potter tour
De Warner Brothers Studio Tour neemt je mee naar de sets die gebruikt werden in de Harry Potterfilms. Verder zie je voorwerpen en kledingstukken die iedere Harry Potter-fan herkent. Je loopt door de kast onder de trap waar Harry sliep. Je gaat naar de grote zaal van Zweinstein waar twee lange eettafels langs de muur staan. Waar zijn de andere twee, zul je je misschien afvragen? Dat is simpel. Ze zijn weggelaten om meer ruimte aan de bezoekers te geven. Hier zijn ook uitgestald kleding, hoeden en pruiken gedragen door de professoren van Zweinstein. De topper is de sorteerhoed, de magische hoed van Zweinstein die bepaalt in welke afdeling nieuwe leerlingen komen.

Londen_Harry-Potter-Warner-Bros

De grote zaal en de Zweinstein express
De grote zaal is gigantisch! Hier zie je Hagrids huis, de slaap- en woonvertrekken van Griffoendor en de Spiegel van Neregeb, de deur naar de geheime kamer en de beker van het toverschool toernooi. Neem een selfie terwijl je op een vliegende bezem of in de auto van de Wemels zit. Loop over de filmset van het perron van King’s Cross station en door verschillende wagons van de Zweinstein express. In een hoek op het perron staan het wagentje met de bagage van Harry en de kooi van Hedwig, de uil van Harry.

Londen_harry-potter-studio-tour

Backlot en special effects
De backlot zijn de ruimtes waar buitenscènes werden opgenomen. Je bezoekt hier het huis van de Duffelingen en ook het huis van de Potters in Goderics Eind. Hier staan ook de reusachtige schaakstukken uit 'de Steen der Wijzen', de collectebus die alleen door heksen en tovenaars kan worden gebruikt en de brug naar Zweinstein. Bestel in het café van de studio het echte boterbier! (alleen huis-elven worden er dronken van). Tenslotte de special effects ruimte waar je kunt zien hoe de visuele en make-up effecten werken. Ook zie je de fantasie-figuren zoals de draken, de scheurbek en de meermensen die gebruikt werden in de films.

De Harry Potter: Warner Brothers Studio Tour is zeer de moeite waard voor Harry Potter-fans maar ook voor niet-fans gaat er een magische wereld open.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen