london-by-night-londenlondenlondenlonden-london-eyetower-bridge-londenlondenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londen

Rondleiding Lord's Cricket Ground

Een rondleiding door Lord's Cricket Ground in Londen is kennismaken met een typisch Britse sport en een fascinerend kijkje achter de schermen. De rondleiding omvat een bezoek aan de clubgebouwen en het museum. Het met eigen ogen zien van de urn met de 'ashes' is ongetwijfeld het hoogtepunt van een bezoek aan het MCC museum (Marylebone Cricket Club). Cricket is een traditie in Engeland, maak er kennis mee tijdens je citytrip naar Londen en doe de tour van Lord's Cricket Ground.

Een rondleiding door Lord's Cricket Ground is een must voor iedere sportliefhebber die iets van de Britste traditie wil proeven. Tickets voor de tour moeten van te voren online worden gekocht. Klik op de link hieronder en je bespaart geld ten opzichte van een boeking via Lord's online tickets.


Londen_Lords_test_match.jpg

The ashes
De rondleiding begint in het MCC Museum. Het museum is even buitennissig als cricket zelf. Je ziet ondermeer een opgezette mus die door een cricketbal werd geraakt en dood neerviel. Nog excentrieker is een urn met de 'ashes', de asresten van de stumps (paaltjes) die in 1882 verbrand werden nadat Australië voor de eerste keer won van Engeland. Verder geeft het museum een overzicht van de 400-jarige geschiedenis van cricket aan de hand van schilderijen, foto's en voorwerpen.

Londen_Lord's_Pavilion.jpg

The pavillion
Iedere cricket ground heeft een paviljoen, een zeer deftige kantine. Het paviljoen van Lord's is een prachtig Victoriaans gebouw. Je bezoekt de kleedkamers en daarna de 'long room' van waar je een blik op de 'pitch', het speelveld, kunt werpen. Verder breng je een bezoek aan het Media Centre, een architectonisch wonder want het is gemaakt van één aluminium omhulsel. Al gauw stond het futuristische gebouw bekend als Cherie Blair's Smile, de vrouw van de voormalige minister-president Tony Blair. De rondleiding eindigt in de Lord's shop waar je alles kunt kopen dat met cricket te maken heeft. De spelregels van cricket zijn ingewikkeld maar niet onbegrijpelijk.

Adres
Lord's Cricket Ground
St John's Wood Road
Londen NW8   
                                                           de urn met 'the ashes' Londen_lord's_the_ashes.jpg

foto's Daniel Greef, Ben March, Peter Meade @Wiki Commons

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen