london-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondenlonden-london-eyelondenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londen

Piri piri kip eet je bij Nando's

Piri Piri kip van de barbecue, dat is waarom je in Londen naar Nando's gaat! Lekker pittig of een beetje minder, kies zelf. Drinken is 'bottomless' en dat betekent dat je zoveel mag drinken als je wilt. Je gaat gewoon naar de automaat en je tapt je glas vol.†

Piri piri
Piri piri lijkt erg veel op sambal. De geschiedenis is dan ook hetzelfde: ontdekkingsreizigers gingen naar de oost. De Nederlanders naar het toenmalige Oost-IndiŽ waar zij hete pepers vonden, de Portugezen gingen ook oostwaarts maar maakten een tussenstop in Afrika en ontdekten daar de chilipepersoort, de hete rode pepers, de basis van piri piri.

Londen_Nandos_Food.jpg

Nando's en Portugese kip
Nando restaurants zijn gespecialiseerd in Portugese kip met pittige of milde piri piri saus en ketchup wanneer je niet van heet eten houdt. Ook heel lekker is kip met citroen en kruiden. Nano's salades. pitabroodjes en wraps zijn ook heel lekker. Wat je beslist geproefd moet hebben is een piri piri chocolade brownie, alsof een engeltje je tong streelt! (maar wel een beetje venijnig engeltje)

Londen_Nandos_Kondon.jpg

Het restaurant
Zodra je binnen bent, krijg je een tafeltje toegewezen met een nummer. Je krijgt een menukaart en wanneer je wilt bestellen, ga je naar de balie. Je geeft je bestelling op samen met het nummer van je tafel en je betaalt. Bestek, servetten en saus pak je zelf mee. Wanneer je bestelling klaar is, wordt je eten naar je tafel gebracht.

Adres
Nando's
10 Frith Street
Londen W1

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.