londen-london-eyetower-bridge-londenlondenlondenlondon-eye-londenlondenlondon-by-night-londentower-bridge-by-night-londen

Betaalbaar eten in Londen

Dineren in The Ivy betekent betaalbaar eten in Londen. Beroemheden uit de theaterwereld waren stamgast in The Ivy, een exclusief restaurant in midden in de theaterwijk van Londen. Zij werden gepamperd en in de watten gelegd en het 'gewone publiek' voelde zich niet op zijn gemak. Maar dat is verleden tijd. De celebrities zijn naar elders vertrokken en wij zijn weer welkom. Nog steeds is het tamelijk moeilijk een tafeltje te bemachtigen. Reserveren is daarom een aanrader, tenzij je aan de bar wil zitten. De kaart is uitgebreid met ook een aantal vegetarische gerechten. 

Londen_the_ivy__(2).jpg
The Ivy: betaalbaar restaurant

Hoewel de beroemheden zijn vertrokken, straalt the Ivy nog altijd luxe uit. The Ivy is een chic restaurant: de maître d'hôtel (klinkt dat niet veel beter dan head waiter of hoofdober?) heet je van harte welkom, de bediening leidt je naar je tafel en de sommelier geeft je de wijnkaart. En toch is dit restaurant heel betaalbaar. Het interieur is chic, donker hout, zacht licht, superieure kunst aan de muur, prachtige glas-in-lood ramen, met roodpluche beklede stoelen en stijlvol gekleed personeel.

Ook vegetarisch menu
Op het menu staan typisch Engelse gerechten zoals shepherd's pie en fish & chips met mushy peas maar ook schol met garnalen in botersaus en zeebrasem met boerenkool, citroen en kappertjes. Heel handig zijn de speciale arrangementen: theaterbezoek met 'after theatre meal'. Heel aantrekkelijk is het vegetarische menu met een keuze uit een tiental gerechten. Ook heel appetijtelijk is het twee-gangenmenu en bovendien zeer vriendelijk geprijsd. Het drie-gangenmenu is slechts €5 meer en dat is heel betaalbaar omdat je voor een à la carte dessert zo'n €9 kwijt bent.

Geen budget prijzen en toch niet duur
Verwacht geen budgetprijzen in The Ivy, dat is in dit deel van Londen zo dicht bij de theaters onmogelijk. Het eten is smakelijk, er is een ruime keus en de prijs is heel betaalbaar.

Adres
The Ivy
5, West Street
Londen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08.00-23.30 uur
Zaterdag 12.00-00.00 uur
Zondag 12.00-22.30 uur

foto The Ivy

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.