londentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyelondon-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondon-eye-londenlonden

Van Gogh and Britain

Locatie: Tate Britain, Londen

Met de tentoonstelling 'Van Gogh and Britain' verzorgt Tate Britain in Londen een grote tentoonstelling over het werk van Vincent van Gogh. De tentoonstelling besteedt met name aandacht aan hoe Van Gogh werd geļnspireerd door zijn verblijf van drie jaar in Engeland en hoe Engelse kunstenaars zijn geļnspireerd door het werk van Van Gogh.

De kunstenaar verbleef tussen 1873 en 1876 in Londen voor zijn werk bij kunsthandelaar Goupil & Cie. In Londen maakte hij kennis met het werk van schrijvers als Charles Dickens en George Eliot, en schilders als John Everett Nillais, John Constable en de Hollandse meester Meindert Hobbema. Schilderijen van deze kunstenaars zijn ook op de tentoonstelling in Tate Britain te zien. 

Londen_van-gogh-starry-night-rhone

De tentoonstelling in Londen toont bijna 50 werken van Van Gogh, waaronder hoogtepunten als Schoenen (1886), Sterrennacht boven de Rhōne (1888), Zonnebloemen (1888), L'Arlesienne (1888), Zelfportret (1889), De Gevangenisbinnenplaats (Prisoner's Round, 1890) en At Eternity's Gate (1890). Daarnaast is er aandacht voor het werk van kunstenaars die door Van Gogh zijn geļnspireerd, zoals Francis Bacon, David Bomberg, Jacob Epstein, Vanessa Bell, Harold Gilman en de Camden Town Group. De vorige tentoonstelling over Van Gogh in Tate Britain was in 1947 en trok toen zoveel bezoekers, dat de vloeren van het museum dreigden te bezwijken. 

Van Gogh and Britain 
27 maart - 11 augustus 2019
Tate Britain, Londen 

Londen_van_gogh_self_portrait

Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.