londentower-bridge-londenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londenlondenlonden-london-eyelonden

All Too Human

Locatie: Tate Britain, Londen

Ontdek hoe moderne en hedendaagse Britse kunstenaars de intensiteit van het leven in verf hebben vastgelegd op de tentoonstelling 'All Too Human: Bacon, Freud and a Century of Painting Life' bij Tate Britain in Londen. Bekijk de geschiedenis van de figuratieve schilderkunst in de 20e eeuw door middel van meer dan 100 schilderijen en leer hoe het menselijk lichaam in zijn sculpturale kwaliteit generaties kunstenaars heeft geïnspireerd. De expositie in Londen is zodoende een boeiend relaas van moderne Britse kunst, die excelleert in de weergave van de mens.

Londen_human-tate

De tentoonstelling brengt een kleine groep kunstenaars samen die verbonden zijn door vriendschapsbanden en wederzijdse bewondering voor het uiterlijk en de kwetsbaarheid van het lichaam, met de stad Londen als hun omringende context. Door de afbeelding van het lichaam in hun eigen alledaagse landschap, gaven deze kunstenaars uitdrukking aan de delicaatheid en vitaliteit van de menselijke conditie, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe benaderingen en stijlen ontwikkelden, hun manier van leven opnieuw uitdenken met uitgesproken individualiteit en schilderijen maken met een zeldzame intensiteit.

Londen_human-bacon-tate

Een groot schilderij van Francis Bacon van zijn vriend en artistieke rivaal Lucian Freud, dat al meer dan een halve eeuw niet meer is tentoongesteld, maakt deel uit van de expositie. Andere belangrijke werken op de tentoonstelling in Londen zijn van o.a. Walter Sickert, Stanley Spencer, Frank Auerbach, Paula Rego, Michael Andrews, R.B. Kitaj, Leon Kossoff, Jenny Saville en Euan Uglow.

All Too Human: Bacon, Freud and a Century of Painting Life
Tate Britain, Londen
28 februari - 27 augustus 2018

Londen_all-too-human-tate

Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.