londen-london-eyelondenlondon-by-night-londenlondenlondenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londentower-bridge-londen

Guy Fawkes Night

Locatie: Battersea en Southwark

Remember, remember the fifth of November en ga naar één van de vuurwerkshows in Londen op 5 november tijdens de Guy Fawkes Night.

Elk jaar op 5 november, markeert Londen het historische moment waarop Guy Fawkes en zijn zootje ongeregeld het parlement probeerde op te blazen en Koning James I wilde doden. – het gunpowder plot van 5 november 1605. Deze dag werd bekend als Guy Fawkes Day, of beter Bonfire Night.

Op 5 november worden overal in Londen en in de rest van Engeland vreugdevuren aangestoken en strooien pop, bekend als 'Guy', verbrand. Op deze avond vinden ook op tal van plaatsen in Londen vuurwerkshows plaats die vergezeld gaan van lekker eten, drinken, muziek en allerlei familie-activiteiten.

Battersea Park vuurwerk
Duizenden feestvierders verzamelen zich in Battersea Park waar een gigantisch vreugdevuur wordt aangestoken met daarna een spectaculaire vuurwerkshow. Eten en drinken is volop verkrijgbaar in de stalletjes op het terrein. Toegang is £8, kinderen onder de 10 zijn gratis.

Southwark vuurwerk
Naar de gratis Southwark vuurwerkshow komen elk jaar zo'n 30.000 mensen; waardoor het een van de grootste gratis shows in de stad is. De locatie is aan de zuidelijke oever van de Theems. Met volop eten, drinken en entertainment is Southwark een geweldige plek om op 5 november Bonfire Night mee te maken en het vuurwerk te zien.

Londen_fireworks_london_Eye.jpg                      Vuurwerk en London Eye

Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.